ЗОО ЦЕНТЪР в Добрич търси подкрепа да отвори Екзотичната къща

0
313

Центърът за защита на природата и животните в Добрич търси подкрепа да отвори Екзотичната къща, в която саванният варан Ранго, зелената игуана Чочко, сладководна змиорка, папагал от рода “Амазона” и други ще бъдат част от експозицията “Чуждоземци”.

“Имаме мечта и я споделяме с вас! Искаме заедно да облагородим Екзотичната къща и да я пуснем в действие”, обръщат се от зоопарка към всички, които обичат природата и животните. Зоологическата градина е подготвила проект за създаване на по-добри условия за екзотичните животни, които са попаднали в Добрич чрез нейния спасителен център. За жалост, именно екзотичните видове често имат нелеката участ да бъдат търгувани на черния пазар, посочва авторът на зеления проект Християн Христов, който е и директор на зоопарка. Според него екзотичните екземпляри няма как да бъдат върнати обратно в естествената им среда, а в зоопарка за тях полагат грижи. Информационна кампания в рамките на проекта ще запознае посетителите на Центъра за защита на природата и животните със заплахите за дивите популации.

Зеленият проект кандидатства в кампанията “Вселена от възможности” на Пощенска банка, която очаква публиката да гласува за най-хубавите идеи до 28 юли, а после жури ще избере три инициативи, за да бъдат финансирани.

Успеем ли да съберем най-много гласове, варанът Ранго и игуаната Чочко ще са ваши близки приятели, апелират за подкрепа от зоопарка към природолюбителите.

БТА