ЗЕМЯТА НЕ СПИРА ДА СЕ ЛЮЛЕЕ: Силен трус на един хвърлей от България

0
465

Тази сутрин е регистрирано земетресение на 4 километра югозападно от остров Лесбос (Гърция), което е с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер и е станало в 9:38 часа българско време. До момента има данни, че земетресението от Гърция е усетено в района на град Кърджали, съобщават сеизмолозите от Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН (НИГГГ-БАН), позовавайки се на данни от Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН.

Земният трус е на отстояние 456 километра от София.

Земетресението от тази сутрин е в близост до района, където на 7 януари бяха регистрирани няколко земни труса с магнитуд 4,8 и 4,9, припомнят сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

Те уточняват, че параметрите на земетресението са получени чрез автоматичен анализ на наличните в момента данни. При постъпването на нови данни е възможна промяна в координатите и в магнитуда на земетресението, поясняват сеизмолозите.

По данни на Националния Сеизмологичен Център към НИГГГ-БАН на 10.01.2023 г., е регистрирано земетресение на 4 км югозападно от остров Лесбос (Гърция). Събитието, с магнитуд М=5.1 е реализирано в 09:38 часа българско време и до момента има данни земетресението да усетено в района на град Кърджали.
Земетресението от тази сутрин е реализирано в близост до района, където на 07 януари бяха регистрирани няколко събития с магнитуд М=4.8 и М=4.9.
Повече информация за параметрите на земетресението: https://ndc.niggg.bas.bg/
Ако сте усетили това земетресение, моля попълнете въпросника ни на: https://ndc.niggg.bas.bg/survey/

https://telegraph.bg/

  1. Земетресение от 5,1 по Рихтер удари Турция
  2. Земетресение в Измир
  3. Силно земетресение в Турция