Звезда от Холивуд пристига в Албена за международен турнир по аеробика

0
1606
dav

Холивудската звезда Били Бланкс, актьор, фитнес гуру и създател на спорта Тае бо, ще бъде гост на к.к. Албена по време на международен турнир по аеробика, който ще се проведе в края на юни. Това обяви маркетинговият директор на Албена АД Димитър Тачев по време на пресконференция в националния стадион “Васил Левски” по случай обявяването на Албена за Европейски курорт на спорта за 2019 г.

Бланкс е работил с големи имена като Стивън Спилбърг, Джеймс Хонг и други.

dav

Освен голямото събитие, в което звездата ще вземе участие, спортният календар на Албена за този сезон включва европейски турнир по футбол за девойки, първенство по тенис на корт за служители на европейски железопътни компании, европейски шампионат по хокей на трева, който ще е квалификация за Олимпийските игри, както и Европейско първенство по петанк. В края на спортния сезон комплексът ще посрещне някои от звездите на европейския тенис на корт, чиито имена ще станат ясни съвсем скоро.

През последните 3 години Албена е инвестирала 5 млн. лева за спортна инфраструктура. Във ваканционното селище има възможност за упражняване на повече  от 40 спорта. Амбицията на комплекса е привличането на все повече международни спортни форуми, както и насърчаването на спорта и здравословният начин на живот.

Виктория Симеонова