За таланта на Неди – добричкото дете с аутизъм, което твори красота, вече знае всеки, който има душа, отворена за случващото се Добро. Прекрасни картини, нарисувани от малкия художник, красят много домове и офиси. А малко преди Коледа уникални календари с рисунки на 16-годишния творец отпътуваха към всички краища на страната, за да радват цяла година стотици хора, които ги закачиха по стените на домовете си. Идеята за календарите беше на майката на Неди – Камелия Тодорова, която от години самоотвержено се опитва да доказва на всички, че различните деца на България могат да творят и че би било хубаво ние – „обикновените“, да възприемаме тяхното различие просто като едно вплетено в живота многообразие от детски усмивки.

Днес Неди и Камелия ни предлагат нова хубост – подаръчен комплект за празника на мама – 8 март – красива чаша и картичка с послание за здраве, щастие и добро, поставени в еко-торбичка. И върху всичко – част от прекрасното творчество на малкия художник.

„Много хора, които вече са виждали и притежават картини на Неди, поискаха да направим нещо по-различно – споделя Камелия. – Обаждат ни се от детски градини, от училища, хора просто ни пишат и искат да имат нещичко от творчеството на Неди. Той си има вече редовни почитатели. С голям ентусиазъм работи – и рисува, и помага при опаковането на подаръците, и много се радва, когато му прочета колко много хора харесват онова, което правим. Някак по този начин и той участва в живота – независимо от факта, че е различен – казва Камелия и допълва – с тези подаръчни комплекти, постигаме две неща едновременно – хем даваме частичка от себе си, някак споделяме живота си с хората, хем си помагаме финансово за терапията на Неди…“

Цената на комплекта е 15 лева, но човек може да си купи отделно чаша – за 12 лева или картичка – за 3 лева. Хубаво е, че много търговски обекти и заведения с радост са предложили на Камелия да продават красотата, сътворена от Неди и днес можете да си купите късче от нея не само чрез страничката „Неди арт“, но и от „Топ копи“, „Златната точилка“, ресторант „Атина“ /до ДЗИ/, магазин за месо „Вкъщи сме“ /срещу старата баня/…

А идеите на Камелия са безбройни. В момента в семейното ателие на „Неди арт“ майка и син творят ключодържатели, магнитчета и книгоразделители – все с послания за добро и светлина и все апликирани с картините на детето-талант.