Ако сте гледали порно, ако сте фенове на сериала Бриджъртън или сте имали тънки стени в студентско общежитие, има голяма вероятност да сте запознати с начина, по който звучат стоновете по време на секс. Обикновено е кратко и ясно “Ъ”, друг път е дълго и пронизително “ооооооооо”, но всъщност във всеки един интимен вик има много повече, отколкото си мислим “на първо ухо”.

Може би искaте да разтълкувате какво иска да ви каже със стенанията си партньора ви (или с гробното си мълчание, независимо от филмовите трикове, които му прилагате)? Може би искате да разберете защо вие самите изпитвате три пъти по-голямо удоволствие, когато крещите по време на секс? Е, днес ще загатнем какво се крие зад звуците на великата любовна симфония.

😈 Защо хората издават звуци по време на секс?

Когато изпитваме удоволствие, започваме да губим контрол над телата си. Соматичната нервна система се “премества на задната седалка” и отказва да ни позволи да контролираме звуците, които излизат от устата ни.

От друга страна, възможно е да стенем в опит да симулираме удоволствие. С други думи, понякога преувеличаваме, за да защитим егото на партньора си.

😈 Какво означават различните стенания в сексуалния акт?

Обикновено стонът е зелена светлина. Ако това, което вашият партньор прави, ви доставя удоволствие, вдигнете малко шум, за да му го покажете, че трябва да продължи да го прави! Толкова е просто: одобрителните възклицания са индикатор, че нещо върши работа, тишината е добър индикатор, че това не е така.

И все пак, добрата комуникация е на първо място. Понякога е за предпочитане да се уверите с думи, че всичко е наред, отколкото да се преструвате, че разбирате древния език на стенанията.

😈 Стенанията помагат ли на оргазма?

Сексуалните звуци са онези похотливи първични реакции, които предизвиквате, когато се освобождавате от задръжките си и просто живеете тук и сега, наслаждавайки се на момента. Това само по себе си прави секса по-добър за вас, а и същевременно още повече възбужда партньора ви и го кара да се чувства още по-желан.

Освен това “свободното” дишане подобрява циркулацията на кръвта, а съответно и възбудата и оргазма.

Разбира се, ако не ви идва отвътре, не се насилвайте, а просто “показвайте”, когато нещо ви доставя удоволствие.

😈 Как да разбера дали стоновете на партньора ми са от болка или от удоволствие?

Обърнете внимание на езика на тялото на партньора ви. И имайте предвид, че различните хора издават различни звуци.

Или просто оставете ролята на екстресасенс и го попитайте в прав текст как се чувства.

😈 Има ли значение колко силни звуци издавам?

Няма значение от децибелите, стига да ви идва отвътре. А ако някога някой се опита да ви внуши чувство за вина, че сте прекалено шумни или прекалено мълчаливи, просто спрете да правите секс с този човек. Изберете този, които ще ви оцени, вместо да ви кара да се чувствате неудобно.

И все пак, ако искате да запазите благоприличие пред съседите, опитайте се да се въздържате от шумово замърсяване на околната среда. Все пак не сте на кастинг за оперни певци. Или помислете за вътрешна изолация на спалнята.

😈 Ами ако предпочитам да си мълча?

Много просто – мълчете си. Стоновете не са доказателство за качествен секс.

https://www.edna.bg

ОЩЕ НА ТЕМА СЕКС