Занаятите в Добрич – минало, настояще и бъдеще

0
428

Представителна група от десетите и единадесетите класове на ЕГ „Гео Милев“, организирани от педагогическия съветник в училището, се включиха в общоградското отбелязване на Християнския празник Свети Спиридон Чудотворец – закрилник на занаятчиите. След отслужване на водосвета за здравето и успеха на занаятчийската гилдия всички майстори представиха своите занаяти на участниците в събитието. Нашите гимназисти се включиха с интерес в демонстрацията на занаятчиите и се запознаха с основните техники и технологии, специфични за всеки занаят.

Архитектурата и естествената атмосфера на ЕК „Стария Добрич“ предоставиха възможността за пресъздаване на жива картина на Добрич от края на  XIX век и началотo на XX  век. Дрехите от този период – народната носия  и градското облекло допринесоха за реалистичната визия на събитието.

Настоятелството на Сдружението на майсторите, упражняващи традиционни и художествени занаяти в ЕК „Стария Добрич“ изпрати благодарствено писмо до ЕГ „Гео Милев“, в което изказва благодарност за партньорството при отбелязването на празника.