• 50-годишен свещеник от Старозагорската митрополия е обвинен от Хасковската районна прокуратура за разпространяване на порнографски материали с участие на непълнолетни, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът е бил задържан от служители на ГДБОП. Установено е, че от март 2023 г. до октомври 2023 г. е разпространявал чрез мобилни приложения порноматериали – снимки и видеоклип с участието на лица с неустановена самоличност, на видима възраст под 18 години. При извършените претърсвания на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона със снимки и видеоклипове с порнографско съдържание.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. По делото се извършват разпити на свидетели и огледи на веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.  https://nova.bg/

********

50-годишен свещеник към Старозагорската митрополия е обвинен

от Хасковската прокуратура за разпространяване на порнографски материали с участие на видимо непълнолетни лица, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Мъжът е бил задържан на 12 октомври 2023 г., след като е засечен да разпространява порнографски материали.

Установено е, че от март 2023 г. до октомври 2023 г. е разпространявал порноматериали чрез мобилни приложения – снимки и видеоклип с участието на лица с неустановена самоличност на видима възраст под 18 години.

При извършените претърсвания на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона, на които е имало порнографско съдържание.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. По делото се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.

Предишният подобен случай в региона бе в края на ноември миналата година, когато в Хасково в рамките на национална акция бе задържан 44-годишен мъж, уличен за съхранение и разпространение на снимки и видеоклипове с неприлично съдържание отново с участието на деца. https://bntnews.bg/