Журналистът от Добрич Руслан Йорданов получи голямата награда за най-добър журналистически материал в онлайн медия за 2021 г. Това стана по време на официалната церемония на Годишните награди за туризъм на Министерството на туризма в София. Вицепрезидентът Илияна Йотова и министри бяха сред официалните гости на тържеството.

Йорданов получи своята награда от Илин Димитров – председател на Варненската туристическа камара и народен представител. В своето слово журналистът посочи, че посвещава наградата на всички, които обичат туризма и ежедневно са отдадени на своята работа.

„Призът е за всички истински медии, които създават стойностно съдържание, както и за всички приятели, които ме подкрепиха. Те доказаха силата на африканската поговорка, която Ал Гор цитира при връчването на Нобеловата награда през 2007 г.: „”Ако искаш да вървиш бързо, върви сам, ако искаш да стигнеш далеч, върви заедно с другите.”, каза Йорданов. „Ежедневно всеки един от нас гради своя авторитет, на бизнеса си и на своята държава! Всеки един е България и посланик на страната си. Нека всеки да има своя личен принос тя да бъде по-хубава и по-желана!“, добави журналистът.

За втори път Руслан Йорданов се качва на престижната трибуна, за да получи грамотата и емблематичната статуетка – „Златна роза“, символ на България. През 2017 година той донесе на курорта „Албена“ отличието в категорията „Специализиран туризъм“ за събитие във ваканционното селище, в което участваха братя Пулеви и гросмайстор Веселин Топалов. С инициативата по оригинален начин бе открит петзвездният хотел „Маритим Парадайз блу“.
В началото на декември т.г. Руслан Йорданов, който днес е собственик на най-популярната и авторитетна специализирана медия за туризъм в България – Bgtourism.bg, издаде втори брой на луксозното си списание за бизнес и туризъм Destinations – ultimate guide for your holiday. Списанието е 128 страници, на български и английски език. Разпространява се безплатно на ключови места в страната и на големи събития в чужбина. Част от тиража вече отпътува за Експото в Дубай и е в ръцете на български и чужди посланици. Ексклузивно интервю за броя е дал Н.В. Цар Симеон II, който разказва, че още помни разходките сред природата с баща си Цар Борис III, както и че страната ни има потенциал в балнеологията и в културния туризъм. Читателите могат да открият интересни публикации за дестинации, бизнеси и личности, които имат принос за развитието на индустрията.

От НДТ се гордеем с успехите на Руслан Йорданов, който като журналист се утвърди във вестник „Нова добруджанска трибуна“.  НДТ