Жребият за Шампионската лига отреди голямо дерби между два от фаворитите за спечелване на трофея още на четвъртфиналите. Манчестър Сити беше противопоставен на Байерн, което означава, че Пеп Гуардиола ще трябва да се справи с бившия си тим, за да продължи да преследва голямата си цел начело на “гражданите” – триумф в най-силния континентален клубен турнир.

На четвъртфиналите ще има и италиански сблъсък, след като шампионът Милан ще играе с настоящия лидер в Серия “А” Наполи. Носителят на трофея Реал (Мадрид) ще продължи защитата на титлата си срещу Челси. Това ще бъде повторение на четвъртфинала от миналия сезон, в който “белият балет” елиминира “сините” с общ резултат 5:4. Последният четвъртфинален сблъсък, определен от жребия, противопостави португалския Бенфика на Интер.

Жребият за полуфиналите даде възможност за изцяло италианска двойка, тъй като победителят от битката между Милан и Наполи ще се изправи срещу Бенфика или Интер.

ЧЕТВЪРТФИНАЛНИТЕ ДВОЙКИ
Реал Мадрид (Испания) – Челси (Англия)
Бенфика (Португалия) – Интер (Италия)
Манчестър Сити (Англия) – Байерн (Германия)
Милан (Италия) – Наполи (Италия)„

ПОЛУФИНАЛНИТЕ ДВОЙКИ
1. Милан/Наполи – Бенфика/Интер
2. Реал Мадрид/Челси – Манчестър Сити/Байерн

ФИНАЛ
10 юни, Истанбул: Победител 2 – Победител 1

* Първите четвъртфинали ще се играят на 11 и 12 април, а реваншите са на 18 и 19 април. На 9 и 10 май ще се проведат първите срещи от полуфиналите, а реваншите са на 16 и 17 май. Финалът е на 10 юни в Истанбул.

https://blitz.bg/