„Стига празни обещания!“, „Стига празни приказки!“ „И ние живеем в България!“, „Защо плащаме винетки!?“ Това бяха част от лозунгите, издигнати от протестиращи жители на осем села в община Добричка, заради окаяното състояние на пътя Козлодуйци – Житница.

Чупим си автомобилите. Ше обявим гражданско неподчинение и няма да плащаме никакви такси на държавата, която даже за нас не е мащеха. Ще блокираме пътя за Силистра и ще пренасочим движението по този път, нека всички да видят как се кара, заканваха се протестиращите.

Хората негодуваха, че въпреки протестите им, никой не им обръща внимание. Само обещават, но не се прави нищо. Зареждането с хляб  е трудно, защото доставчиците отказват да идват по такъв път. За да пристигне линейка, й е необходимо 30-40 минути от Добрич. А и заради гейзерите и дупките, болните се друсат на носилката в линейката и има опасност да изпаднат от нея, разказваха хората.

Необходим е цялостен ремонт на пътя от Добрич до Житница, настояват протестиращите.

„Положението е нетърпимо и това е подигравка с хората“, каза кметът на община Добричка Соня Георгиева, която също бе на протеста и изрази подкрепата си към всички протестиращи. „Ние като община сме сигнализирали многократно както Областно пътно управление, така и Областна администрация и Министерството на регионалното развитие. Това, което казва кметът на село Житница, е вярно – обещание, и до там.   Последният отговор от Областно пътно управление – Добрич е, че разбитият пътен участък, заради който се протестира за трети път, е предвиден за проектиране през 2023 г. и за изпълнение през 2024 г.“, каза още Соня Георгиева.

Снимки: Добричонлайн

НДТ