Жена е загинала на място при катастрофа на пътя Димитровград – Стара Загора край село Радиево, съобщиха за Haskovo.info от Пътна полиция – Хасково. Две коли са се ударили преди обяд след Радиево в посока Стара Загора.

На място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и линейки. Друга жена е ранена и е откарана в хасковската болница с рана на главата, като ще й бъде направен скенер.

По първоначална информация едната кола е навлязла в насрещното и е последвал челен удар. След сблъсъка единият автомобил е изхвърчал в канавката. До разчистването на ударените коли трафикът се пропускаше от полицаи, като на моменти се образуваха дълги колони.

Също преди обяд на 102 км на автомагистрала „Марица“, където движението е двупосочно заради ремонт, камион е спукал гума. Тирът е самокатастрофирал в средната разделителна ивица в района на разклона за Свиленград в посока ГКПП „Капитан Андреево“, където временно е ограничено движението в изпреварващата лента. Трафикът се осъществява в активната лента и се регулира от „Пътна полиция“. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, допълват от Агенция „Пътна инфраструктура“.

https://haskovo.info/