Етно групата „ Основно Ветрове“ ще изнесе първи концерт в Добрич

0
909
Етно групата „ Основно Ветрове“ ще изнесе първи концерт в Добрич в сътрудничество с Регионален исторически музей – Добрич и кафене Старият Добрич.
Български и международен фолклор ще се съчетае в едно духовно звучене на 10 септември (четвъртък) в 19:30 часа пред административната сграда на Регионален исторически музей в Етнографски комплекс „Старият Добрич“.
Етно групата е създадена от видни родни музиканти. Тя черпи влияние от фолклорите на народите по света, но никога не къса връзката със своя български корен. На сцената ще излязат:
Веселин Митев – глас, арменски дудук, гайда
Петър Йорданов – Бъни – перкусии
Константин Кучев – глас, индийски ситар, цигулка
И тримата свирят на необичайни музикални инструменти, събрани отблизо и далеч, като хенгдръм, африканска калимба, австралийско диджериду и индийски ситар. Музиката им е търсене в полето на чистия звук без жанрови и стилистични ограничения. В нея се смесват елементи на различни музикални фолклори и съвременни похвати като looper и звукови процесори. В основата ѝ е дълбокият и трансцедиращ звук на хенгдръма, който повежда слушателите на пътешествие отвъд познатото, в различните пространства на тялото, ума и духа.
Концертът е част от есенното турне на групата, което включва още Шумен, Варна и Бургас.
Достъпът е безплатен. Препоръчва се дарение към групата.