„ЕРАЗЪМ“+“ СЪЗДАВА ПРИЯТЕЛСТВА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ

0
1522

Преподаватели и ученици от добричкото училище по изкуствата посетиха Унгария и научиха много за „силните и слабите страни на медиите“

Екип от преподаватели и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ участва в първа мобилност по проект „Силните и слабите страни на медиите“ по Програма „Еразъм+“, която се проведе в град Кьосег, Унгария, в периода 20 -25.01.2019.

Всички участници от страните-партьори – България, Исландия, Германия, Хърватия и Унгария,бяха топло посрещнати от екипа на проекта и директора на гимназия „Никола Джуришич“. Цялата група се включи в забавни дейности за опознаване и сприятеляване. По-късно учениците, разпределени в международни екипи,изготвиха постери, с които представиха резултатите от предварително проведено изследване сред широк кръг хора за използването на медиите, представиха своето училище, град и държава.

Много приятно впечатление на всички направи импровизираното изпълнение на момичетата от училището по изкуствав Добрич на песента „Хубава си, моя горо“. И макар другите участници да не разбираха текста, всички почувстваха емоцията и се развълнуваха искрено.

Останалите работни дни бяха изпълнени с различни дейности: семинар на тема „Ролята на медиите“- как влияят те върху нашия живот, екипите изработиха мисловни карти и обобщаване на резултатите; представяне на традиционни храни и всяка страна подреди кътче с най-популярните ястия; уъркшоп по традиционни танци; ден посветен на Будапеща-уникална европейска столица; ученицитеизработиха модел на училищно списание, календар и видео, отразяващи преживяванията им през изминалите дни. Бяха проведени интервюта с гостите – учители и ученици, рисуваха се комикси по темата “Еразъм+“ в нашия живот“, включиха се интересни факти за страните-партньори, светски клюки и забавни факти.Българската група се докосна до културата, историята и духа не само на Унгария, но и на всички държави участнички в проекта- Исландия, Германия и Хърватияи не на последно място–децата от Добрич създадоха приятелства за цял живот.