Добрич, 11 февруари (Юлия Христова, БТА) Домът-паметник “Йордан Йовков” в Добрич открива афиша си от културни събития с внимание към детската публика.

Под печат е сборникът с разкази, есета и рисунки “С Йовковата Бяла лястовица” и неговите млади автори ще бъдат поканени на литературната премиера през април-май, съобщи на БТА д-р Кремена Митева, главен уредник в музея. В книгата, която се издава с финансовата подкрепа на община Добрич, са включени повече от двайсет творби на ученици, представени в областния конкурс за 140-ата годишнина от рождението на класика на българската литература през 2020 г.
С посланието “РазЛИСТи класиката” столичното издателство “Лист” през април ще представи в литературния музей изложба с илюстрации на български художници към творбите от поредицата “Детски шедьоври от велики писатели”, допълни Кремена Митева.
Под Йовковата стряха ще прозвучат и млади поетични гласове от цялата страна в конкурса “Възкресения”. В очакване на Великден и пролетта литературният музей ще обяви победителите в 22-ото издание на творческата надпревара на 28 април.
Преди края на учебната година ученическата публика ще бъде приобщена към пътуващата фотоизложба на Националния литературен музей “Българската литература – срещи и диалози със света”, а след лятната ваканция – и към фотодокументалната експозиция “Българската литературна критика” на Института за литература към БАН.