ДОБРУДЖА ПРЕЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ

0
338

Областна дирекция „Земеделие“ гр.Добричи тази година е участник в инициатива на Института по публична администрация за добри практики на държавните администрации.

Служители в дирекцията решиха това да бъде второ издание на конкурса за детска рисунка „Децата  – бъдещи стопани на Добруджа“ от предходната година.

Творбите показват как изглежда Добруджа през погледа на детските очи. Изработени са в 3D формат от естествени и рециклирани материали.Темите са свързани с традициите и съвремието на земеделския поминък. Не е забравена и красотата на северното ни Черноморие.

В периода на конкурса – от 15.10.2022г. до 15.11.2022г. постъпиха 151 бр. детски творбиот малки участници от първи до четвърти клас от гр.Добрич,  с.Стефаново, с.Дончево, с.Овчарово, с.Соколово,с.Божурово, с.Зърнево, гр.Каварна,с.Крушари, гр.Тервел и др.

Всички творби са заснети и представени за гласуване, в което все още може да се включите до 15.12.2022г. на Facebook – страница – ttps://www.facebook.com/Конкурс-Децата-бъдещи-стопани-на-Добруджа

Предвидени са първа, втора и трета награда за отличените с вашето гласуване участници, както сертификати и поощрителни подаръци за всички!

Творбите са изложени в сградата на областна администрация – на първия етаж пред помещенията на Областна дирекция „Земеделие“ гр.Добрич. Родители, роднини, деца, учители и приятели могат да я посетят всеки ден от 9,00 до 17,30 ч. до края на м. януари 2023г.

Наградите и сертификатите на участниците ще предоставим чрез родители и учители след 15.12.2022г.!