Поройният дъжд, излял се над Добрич във вторник следобед, превърна част от улиците на града в реки, а центъра в море. Буен поток потече по улицата пред НАП, слезе по стълбите и се втурна към жълтите плочи. Сред най-засегнатите части на града традиционно бяха районът на магазин „Кауфланд”,  ул. „Отец Паисий”, бул. „Трети март”, входът на парка до музея и кръстовището край  „БАКАРДИ“, районът на битака, ДКЦ 2. Добричлии пускаха снимки и видеа в социалните мрежи, от които се виждаха затънали автомобили и шляпащи хора с вода до коленете.

Според Метеостанцията, падналото количество дъжд е 22 л/кв. м. В пожарната в Добрич са получени около 15 сигнала за наводнения. Заради наводнени къщи в района на магазин „Кауфланд” са били изведени от домовете си двама възрастни граждани. Жената е настанена в приюта в Храм „Света Троица”, а мъжът е отседнал при свои близки.

Фото колаж с крокодил в пороя превзе социалните мрежи. Хит обаче е текстът на Galin Dimitrov, който гласи: „Последни новини от брегова охрана – Добрич: Басейн „Добротица“ наема спасители – заплащане по договаряне! Река „Балик“ чака своите първи рибари! Спускане с кану-каяк по „Сан Стефано“ и „Любен Каравелов“ в посока парка, може и от зала „Добротица“. Който нацели дерето, го чака разходка до Второ ДКЦ. А на река Дунав вече акостираха няколко кораба. Пристанище „Кауфланд“ работи в нормален график. На „Ковачев“ – крокодили, на Бакарди – големи сафриди!“ НДТ

Снимки: Светслав ПЕТКОВ