Днес ще бъде подписан договор за монтаж на фотоволтаични системи в три детски градини в Добрич

0
330

Днес в Министерството на околната среда и водите ще бъде подписан договор по проект „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“, съобщи кметът Добрич Йордан Йорданов.

Проектът предвижда доставка и монтаж на фотоволтаични инсталации за производство на електроенергия за собствено потребление в три детски градини в областния център – №20 „Радост“ в жк „Балик“, №12 „Щурче“ на ул. „Дунав“ и №18 „Дора Габе“ на ул. „Стефан Стамболов“. Той се изпълнява съвместно с общините Добричка и Крушари и в партньорство с норвежката компания Greenzone AS. Общата му стойност е 706 728 лева, от които на Община Добрич се полагат между 130 000 и 140 000 лева, поясни градоначалникът.

Надеждата ни е след реализацията на тези мерки детските градини да могат да бъдат почти, да не кажа изцяло, енергийно самостоятелни. Проектът е в унисон с нашата политика. В Капиталовата програма също сме заложили система за фотоволтаици и на сградата на Общината, за да намалим разходите си за електроенергия като институция, каза още Йорданов.