С флашмоб в центъра на Балчик и премиерно изпълнение на песента „Слънчева светлина“ завърши културно-образователна инициатива. Тя беше реализирана от сдружение “Музикален свят” и учебните заведения в Белия град, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Почти половин година близо 400 деца от детските градини и училищата пееха и танцуваха заедно чрез виртуален мост, за да се представят в общо изпълнение пред публика през празничния за Балчик май. Крайната цел е да добият увереност, че могат. Най-активно включилото се училище е ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с над 100 деца.

Ръководителят на проекта Валентина Георгиева – диригент на вокалните групи и смесения хор „Черноморски звуци“ при читалище „Паисий Хилендарски 1870“ – Балчик, заяви че успехът на проекта е надминал очакванията й. Тя се надява иновативността му да заплени и други градове в страната.

“Слънчева светлина” е първа авторска песен за деца на Мария Ангелова, реализирана благодарение на проекта. Тя разказва за нуждата на децата от общуване, единност, песен, танц, обич и радост.

https://bnr.bg/varna