• Белият дом уточни, че американският президент се е лекувал от рак на кожата преди да встъпи в длъжност

Президентът на САЩ Джо Байдън изненадващо заяви, че има рак. Странното му изказване предизвика политическа суматоха отвъд Океана, което принуди пресслужбата на Белия дом незабавнода уточни, че той е имал предвид лечението на рак на кожата, което е преминал преди встъпването си в длъжност миналата година.

Първоначално изказването изглеждаше като зашеметяващо случайно съобщение по време на реч за глобалното затопляне, в която президентът описа емисиите от петролните рафинерии в близост до дома му от детството в Клеймонт, пише в. “Ню Йорк Поуст”

“Ето защо аз и толкова много други обречени хора, с които съм израснал, имаме рак и защо толкова време Делауеър имаше най-високия процент на ракови заболявания в страната”, каза Джо Байдън. Изказването на американския президент втрещи журналистите. Наложи се говорителят на Белия дом Андрю Бейтс да внесе уточнение. Бейтс препрати “Ню Йорк Поуст” към туит на колумниста на “Вашингтон пост” Глен Кеслър, който отбеляза, че Байдън е имал “доброкачествени ракови заболявания на кожата”, отстранени преди да встъпи в длъжност.

Не е ясно защо Байдън е избрал да използва сегашно глаголно време, за да опише опита си с рака. В последните месеци 79-годишният Байдън редовно прави подобни лапсуси.

Ракът на кожата е изключително често срещан, особено сред по-възрастните хора, които не са използвали слънцезащитни продукти в младостта си, и като цяло не е животозастрашаващ, пише още в. “Ню Йорк Поуст”. https://lupa.bg

  1. Акад. Игор Решетов: Мобилните телефони повишават риска от рак
  2. Какво казва цветът на очите ви за вашето здраве
  3. Сексът и… цветът на кожата
  4. За кожата трябва да полагаме грижи от бебешка възраст
  5. АЛЕРГИИТЕ СА РЕЗУЛТАТ ОТ КРЪСТОСВАНЕ НА ГЕНИ
  6. Какво трябва да знаем за луничките?
  7. Мустаците пазят от рак на кожата
  8. Какво казва цветът на косата за здравето ви?
  9. 11 супер храни за кожата ти
  10. РЪСТ НА СЛУЧАИТЕ НА РАК НА КОЖАТА В ДОБРИЧКО
  11. Кафето намалява опасността от рак на простатата
  12. Кофеинът предпазва от рак на кожата, предизвикан от ултравиолетово лъчение
  13. СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ ПРЕДИ ПУБЕРТЕТА КРИЕ РИСК ОТ РАК НА КОЖАТА