PARIS, FRANCE - JUNE 03: Novak Djokovic of Serbia holds his knee during his match against Francisco Cerundolo of Argentina in the Men's Singles fourth round match during Day Nine of the 2024 French Open at Roland Garros on June 03, 2024 in Paris, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
  • Тенисистът Новак Джокович се оттегли от Откритото първенство на Франция (Ролан Гарос) заради контузия в коляното, пише Ройтерс , позовавайки се на организаторите на турнира. В материала на агенцията се посочва, че Джокович е получил контузията по време на срещата с аржентинеца Франсиско Черундоло в четвъртия кръг на 3 юни.

Според материалите на агенцията Джокович има разкъсване на медиалния менискус на дясното коляно, което е открито при ядрено-магнитен резонанс. Според самия тенисист, до началото на срещата му с Черундоло, контузията го е тормозила от две седмици. Скъсаният менискус се влоши, след като Джокович се подхлъзна по време на мач. Ройтерс отбелязва, че контузията на Джокович може да постави под съмнение годността на тенисиста за Уимбълдън следващия месец.

Утре, 5 юни, тенисистът трябваше да играе на четвъртфиналите с норвежеца Каспер Рууд. Сега Рууд ще стигне до полуфиналите, където ще срещне германския тенисист Александър Зверев или австралиеца Алекс де Минаур.

Ройтерс отбелязва, че оттеглянето от турнира „слага край“ на стремежа на Джокович към рекорден 25-и трофей от Големия шлем (Джокович е действащ победител от Откритото първенство на Франция). Сега първата ракета на света ще бъде аржентинецът Яник Синер. Синър в момента е на второ място в класацията на Асоциацията на професионалистите по тенис (ATP).