Детски еко празник

0
744
Детски еко празник ще насърчи децата и техните родители да събират разделно и да рециклират отпадъците
На 26 септември (събота) от 10.30ч. на сцената в Скейтпарка в градската градина „Свети Георги“, ще се проведе детски еко празник по повод рестарта на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Организатори на събитието са община град Добрич и „ЕКОПАК България“, организацията отговорна за обсужването на цветните контейнери и рециклирането на отпадъците.
Целта на събитието е да насочи вниманието на гражданите към новата система от цветни контейнери разделно събиране на отпадъци и нейната правилна употреба. Ще бъде представена полезна информация как се преработват отпадъците и какъв е ефектът от дейността.
Организаторите са подготвили интересна музикално-артистична програма за най- малките. Актьорите от „Театър на приказката – София“ ще представят образователното куклено шоу „Малки юначета с празни тумбачета“. Детската пиеса представя историята на три симпатични същества – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Приказните герои разказват на децата как да пазят природата, чрез разделно събиране на отпадъци. Програмата предвижда още невероятните изпълнители от НЧ “Добрич-2017”, Студио за съвременни танци “ПАЛИТРА” и Фолклорен ансамбъл „Добруджа“.
Но това далеч не са единствените изненади, които очакват всички деца.
Нека заедно спасим природата и дадем рестарт на разделното събиране!
Организаторите се призовават да се спазват всички противоепидемични мерки. Носенето на маски е препоръчително