„Инфлацията е скритият данък, който правителството на Кирил Петков въведе в България. При 20% за миналата година, едва 8% е привнесена. За първите два месеца на 2023 г. е 16,4%, а за продуктите от малката потребителска кошница достига 50%. Тези процеси са следствие от лошата финансова политика на Продължаваме промяната и на политическата нестабилност“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева в предаването „Референдум“ на БНТ.

Според нея увеличените социални разходи, с които се хвалят част от партиите, не успяха да компенсират инфлацията и доведоха до по-голямо обедняване и повече неравенства. „Един от първите законопроекти в новото Народно събрание ще бъде за бюджета и тогава ще се види до какъв тежък дефицит доведе популисткото управление на публичните финанси“, посочи Сачева.

Водачът на листата в Добрич беше категорична, че доходите не се вдигат от държавата и политическите партии, а от икономиката. Колкото по-бързо бъде излъчено редовно правителство, толкова по-скоро може да се приеме разумен бюджет, да се възстановят капиталовите разходи и да започне изпълнението на мерките по европейките фондове и програми.

„Изборите на 2 април 2023 г. трябва да върнат стабилността и да дадат перспективи за развитие. Безотговорно е част от политиците да ги определят като прелюдия към местния вот. Резултатите от гласуването трябва да отразяват възможностите и готовността на партиите да съставят работещо правителство. До момента единствено ГЕРБ-СДС сме дали такава заявка“, каза още Деница Сачева и добави, че вместо непрекъснато да се генерират скандали, е необходимо да се работи повече по проблемите и да се постигат добри резултати за хората.

ГЕРБ – Добрич