„България има нужда от стабилно, компетентно и отговорно правителство. Готови сме да работим по 24 часа в денонощието за преодоляване на кризите, които ни завеща „промяната“. Това каза днес областният координатор и водач на листата на ГЕРБ-Добрич Деница Сачева на старта на предизборната кампания.

По думите й политическата дилетантщина е счупила финансите на държавата, а мантрата за нулева толерантност към корупцията се оказа нулева толерантност към законите и Конституцията. „Бившите управляващи върнаха посредниците във всяка сфера. Борците с Газпром направиха така, че днес България да купува само руски газ – пак от Газпром и на по-висока цена. Прочутата хвалба, че са вдигнали пенсиите също е голяма манипулация. Българските пенсионери и преди получаваха добавките към пенсиите си, а увеличението по швейцарското правило беше гласувано в държавния бюджет още предишната година“, посочи Сачева и добави, че реалният ръст на средната пенсия в кабинета на Борисов 3 е 53.5%. Кабинетът на Кирил Петков е вдигнал средната пенсия с 9%.

Пред останалите кандидати за народни представители и пред симпатизанти на ГЕРБ областният координатор подчерта, че е време да се върнем към реалността и към хората, които доказано могат да извадят страната от кризи и да я върнат в пътя на модерно европейско развитие. На старта на кампанията беше отслужен водосвет в църквата „Св. Георги“ в Добрич, а членовете на партията си пожелаха успех и стабилност за България.

ГЕРБ-Добрич