Един човек е загинал в Детройт, след като неизвестно лице е открило огън от автомобил по протестиращи, съобщи говорителка на полицията, цитирана от Асошиейтед прес, предаде БТА.

Стрелбата е станала снощи към 23,30 часа. При нея е убит 19-годишен мъж, чиято смърт е била констатирана в болницата, където бил откаран, каза сержант Никол Къркуд.

“Екзекутираха брат ми посред бял ден”: Гневът след смъртта на Джордж Флойд

Десетки хора излязоха вчера на протест в Детройт срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис.

Заради смъртта на чернокожия Джордж Флойд бяха повдигнати обвинения в убийство на вече отстранен от служба бял полицай, който бе заснет на видео как притиска с коляно врата му в продължение на няколко минути по време на арест.

Бунтове и погром в САЩ, пратиха национална гвардия

Извънредно положение бе въведено пък в Джорджия заради проявите на насилие

Губернаторът на Джорджия обяви днес извънредно положение, за да мобилизира Националната гвардия заради насилието в град Атланта, избухнало заради смъртта на Джордж Флойд, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Губернатор Брайън Кемп съобщи в “Туитър”, че до 500 служители на гвардията ще бъдат разположени незабавно, “за да защитят хората и имуществото в Атланта”. Той заяви, че действа по молба на кмета на града Кейша Ланс Ботъмс, която по-рано призова за спокойствие.

Сблъсъци с полицията и масови протести след смъртта на чернокож в САЩ

В Атланта бе подпален ресторант, няколко коли бяха изпотрошени и бяха извършени вандалски прояви срещу местния офис на Си Ен Ен. Поне трима полицаи бяха ранени и бяха извършени редица арести.

“Това не е духът на Мартин Лутър Кинг-младши”, заяви Ботъмс, до която бяха застанали Бърнис Кинг, дъщерята на прочутия правозащитник, рапърите Ти Ай и Килър Майк.

“Вие позорите Джордж Флойд и всеки друг човек, който е бил убит в тази страна”, добави тя.   https://www.vesti.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ ОТ ПОЛИТИКА
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  13. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ