Кой е убил Хюсние К. на пътя „Маказа“ – Кърджали, в района на Глухар – К. К. или Д. Б.? Отговор на този въпрос ще даде деветорната комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която бе назначена по делото за смъртта на джебелчанката.

Тежката катастрофа стана след полунощ на 21 ноември 2015 година на прав участък от пътя Момчилград-Кърджали, до разклона за село Глухар. Тогава Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу К. К. за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Х. К., като деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила – престъпление по чл. 343 ал. 3 предложение 1 буква Б във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По-късно К. К. „подели“ вината с Д. Б., водач на автомобил, който се движел по пътя за Кърджали минути след инцидента. Тройната съдебна експертиза в Кърджали установи независимо съпричиняване. Осъдени бяха и двамата водачи.

Д. Б. обжалва и спорът вече е в Апелативния съд в Пловдив.

През лятото съдебният състав направи 2-часов оглед на мястото на зверската катастрофа, като през това време движението между спирка „Джебел“ и Кърджали бе ограничено.

В следващите дни в Апелативния съд предстоят последни процесуално-следствени действия за приключване на въззивното дело, което ще даде отговор на въпроса “Кой е виновен за смъртта на Хюсние К.”.

24rodopi.com

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА