“Двореца” в Балчик ще бъде сцена на петдесет културни събития през новата година

0
1387

“Двореца” в Балчик ще бъде сцена на 50 културни събития през новата 2019-а, съобщават от държавния културен институт за подготвената годишна програма. Афишът се открива от днес с изложба на живописни платна от фонда на културния център – “Сезоните в “Двореца”. В архитектурно-парковия комплекс отново ще творят майстори на четката на пленера “Художници, Балчик, Любов”, който в поредното си издание ще търси трансформации в пейзажа.
За първи път през новата година културният център ще открие “Музикален салон на кралицата” с майсторски класове през лятото за инструменталисти, информират от културния институт. Новото издание на “Мюзик кампус Балчик” също ще доведе млади дарования от Европа. Акцент в летния афиш ще бъдат представленията на откритата сцена край морето на мюзикъла “Моята прекрасна лейди”, “Чикаго” и балетна гала вечер на Държавната опера във Варна. “Двореца” ще вдигне завеса и за поредица от събития в Седмица на италианската и на чешката култура, допълват от културния център.
Във фестивалната програма заедно с международния хоров конкурс “Черноморски звуци”, с форума “Виа Понтика” на младите в изкуството, с творческата среща на деца на плажа “Пясъчни творения” е записана и международната студентска надпревара за късометражни филми “Ранно пиле”.

Добрич, 1 януари /Юлияна Христова, БТА/