Две трети от балчишките съветници са известени от КПКОНПИ за несъответствия

0
303

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е известила повечето от балчишките съветници, че във встъпителните си декларации имат несъответствия, съобщи председателят на Общински съвет – Балчик Николай Колев.

„Приключили са проверките и голяма част от колегите са получили обаждане или писма за несъответствия. Голяма част от констатациите не са правилни“ – смята Колев. Търсят се продадени или откраднати автомобили. „На мен ми търсят земя. Като председател на сдружение – читалището в Гурково, съм сключил договор за наем на 50 декара. Това е обществена дейност, а не частна. При разговор с дирекция “Публичен регистър” при КПКОНПИ ми казаха да посоча това, което не е вярно, да приложа доказателства, да подам коригираща декларация. Някои колеги са пропуснали нещо, най-често на половинките си“ – обяснява още Колев, че предстоят възражения и корекции. А какви ще са последствията, очакват.

Що се отнася до местната комисия за установяване конфликт на интереси, няма установени нарушения и подавани сигнали в последния мандат.

Албена Иванова – кореспондент на Радио Варна в Балчик