Две тежки катастрофи с тирове, платформи и автобус затвориха тази сутрин булевард “България“ в Русе в посока Дунав мост

Заради инцидентите движението е пренасочено през Николово.

Първата катастрофа е станала около 2.30 часа през нощта. Малко преди бензиностанция „Европа“ снощи са спрели две украински цистерни заради авария, информира Русе Медиа.

Стартерът на едната се е запалил и се е наложила намеса на пожарната. Двете превозни средства са били обозначени с триъгълници и конуси. Във втората спряла цистерна около 2.30 ч се е врязала платформа, превозваща леки автомобили. На място по-късно са изпратени две други празни платформи, които да претоварят колите. По думите на шофьорите им мястото е било сигнализирано и от тях с конуси и авариен триъгълник.

Около 6 часа сутринта се случва втората катастрофа, в която са замесени украински тир и турски автобус. По думи на очевидци, заради дейностите по товаренето на колите, камионът е карал бавно на аварийни и заобикалял мястото на първата катастрофа. В този момент обаче вдясно с висока скорост се е вмъкнал турският автобус, който удря и изпраща напред двете празни платформи.

При двете катастрофи има един пострадал, от автобуса всички са невредими. На място бе извикана и пожарна, която да обезопаси участъка. Чакат се кранове, които да разчистят пътя.

По неофициална информация пробата за алкохол на водача на турския автобус е положителна.  https://www.dunavmost.com