Дейностите се оперират от дружеството “Соник Старт”. Първата е дневен център за пълнолетни лица с увреждания. В него потребителите получават комплекс от социални услуги и условия за цялостно обслужване през деня. Услугата се предоставя чрез посредничеството на дирекция „Социално подпомагане“. Капацитетът е 30 души, съвсем скоро ще бъде доставен автомобил, който в делничните дни ще превозва сутрин потребителите до дневния център и вечер ще ги връща до дома. Избраният ръководител е Венета Василева. Времето им ще бъде изцяло запълнено, съобразно техните интереси и потребности, включен е обяд и време за почивка. В момента специалистите работят на терен. Помощта е и за потребителите, но и за близките, за да могат да живеят пълноценно. Пълна подкрепа през целия ден.

Основните дейности на центъра се свеждат до създаване на подкрепяща среда за пълнолетни лица с увреждания и техните семейства. Развитие на жизнения потенциал и възможности за социалната им интеграция. Предоставяне на разнообразни методи и дейности, които да спомагат за социалното включване на пълнолетни лица с увреждания в общността. Предлагат се социални консултации, психоемоционална и психосоциална подкрепа, съобразно индивидуалните потребности. Предлага се работа с рехабилитатор, включваща дейности по кинезитерапия и физикална терапия и здравна грижа.

Втората услуга е 24-часова – за настаняване на възрастни хора. Капацитетът е 15 души. В центъра ще се настаняват самотни хора в надтрудоспособна възраст, без увреждания, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.