Jaleswar: Група щастливи рибари тук продаде две гигантски риби за 15 lakh Rs в Digha. Рибарите уловиха общо девет гигантски риби Telia Sila по време на риболов в устието на Бенгалския залив близо до Дига в Западен Бенгал.

Двете риби с тегло около 1 кинтал /99 килограма/ бяха продадени за 15 lakh рупии, което е 7 500 рупии за килограм. Двете риби са уловени в тралера Baba Saheb, собственост на Sekh Rohimul, принадлежащ към района Nandigram в Западен Бенгал.

Общо девет редки риби Telia бяха достигнали до пазара, за да бъдат продадени на търг на рибния пазар Baba Saheb в Дига. От деветте риби две бяха закупени от компания в Калкута на цена от 15 лакх рупии, 15 хиляди и двеста рупии. Рибите са купувани на висока цена, тъй като имат огромна медицинска стойност.

Много туристи и други местни хора се събраха, за да видят рядката риба, която рядко се лови по време на риболов.

Според рибарите този вид риба обикновено предпочита да се движи в дълбокото море. Рядко се хваща в морски залив. Стойността на рибите се определя според техния пол и тегло.

Тази риба може да се използва за производство на лекарства, които спасяват животи. Рибешката глава също е една от най-скъпите части на тялото на рибата. Консумира се като здравословна храна против стареене, тъй като съдържа високо съдържание на колаген. Продава се и в чужбина с лечебна цел.

Вижте огромната риба тук:

https://kalingatv.com/