Два проекта от област Добрич са сред спечелилите финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“. Единият е проектът „Зелена класна стая“ на Сдружение Училищно настоятелство при ОУ „Христо Смирненски“ – Генерал Тошево, който предвижда създаване на специално учебно пространство в двора на ОУ ”Хр. Смирненски“ – „Зелена класна стая“, в която да бъдат изнесени част от уроците и извънкласните занимания.

Сдружение “Спортен клуб Ънстопабъл” – Добрич, получава финансиране за проекта „Спорт за здраве“. Проектът е за създаване условия и възможности за практикуване на баскетбол от деца с цел подобряване тяхното здраве и физическа дееспособност.

Общо 22 граждански организации ще получат финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ – най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, съобщават от компанията.  Печелившите проекти бяха представени и наградени на официална церемония със специалното участие на Томислав Дончев, вицепремиер и председател на Съвет за развитие на гражданското общество към Министерски съвет.

Тазгодишните финалисти бяха селектирани сред 214 проекта от 92 населени места, а събраният фонд, с който ще бъдат подкрепени избраните 22 организации, е на стойност 155 000 лева.

За три години общият размер на фонда достигна 545 000 лева. Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 99 магазина в 48 града и близо 2700 служители. НДТ