• Два паркинга в Балчик и Кранево ще бъдат дадени под наем след търг с тай­но над­да­ва­не, за срок от пет години

428 квадратни метра, публична общинска собственост на алея Дамба, които представляват общинската част от паркинг Тихия кът, ще бъдат обявени на търг с начална годишна наемна цена 8294 лева без ДДС.Наемателят на съседния парцел със същото предназначение е заявил желание да го наеме и поеме пропускателния режим към крайбрежната алея.

Другият паркинг е в центъра на Кранево  – 1030 квадратни метра, за него също има подадено заявление за наемане с цел обособяване на зона за платено паркиране. Утвърдената стартова цена е почти 20 хиляди лева без ДДС.

По думите на кмета на Кранево Румен Николов районът е подходящо място за парк или друга зона за отдих, но към момента необходимостта от паркоместа в центъра на селището е много голяма, защото се създава хаос от дистрибутори и клиенти край магазините. Той препоръча да се внесе изискване към спечелилия кандидат да облагороди района, като засади дръвчета и постави пейки. Съветникът от Кранево Илиян Станоев също заяви, че зоната е подходяща за парк и препоръча на администрацията да се търсят европейски пари за целта.

Албена ИВАНОВА

https://bnr.bg/varna