ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИК ОТ БАЛЧИК ИЗДАВА САМОСТОЯТЕЛЕН АЛБУМ С ПОМОЩТА НА ДЪРЖАВАТА

0
749

Дванадесетокласникът Мартин Кръстев от Балчик, ученик в СУ „Св. Кл. Охридски“ в гр. Добрич, участва с проект „Музикални мечти“ и получи финансиране от национална програма. Проектът цели издаването на музикален албум с авторски композиции и аранжименти на младия талант. Албумът ще се разпространява в онлайн пространството чрез музикалните платформи. Предвид пандемичната обстановка, албумът „MusicalDreams” ще бъде представен по иновативен начин, основно в интернет пространството и чрез активна медийна кампания, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Идеята и концепцията на албума „MusicalDreams“ са да се представи един младежки и по-различен поглед към музиката и усещането за света. Участието на млади таланти – инструменталисти и певци, внася особен колорит и очарование. Посоките и стиловете, които обхваща албумът са различни – фолклор, съвременна класическа музика, джаз и експериментална музика, както и съвременна авторска поп музика и текст.

Участници в музикалния албум са: Мартин Кръстев (автор на музикалния албум и изпълнител); Добромир Костадинов (перкусии); Маргарита Атанасова (флейта); Мелиса Раифова (флейта, беквокали); Николай Петров (контрабас); Радостина Койчева (речитатив); Симона Йорданова (глас)

В проекта се предвижда да бъде заснет клип към песента „Wish” по текст и музика на Мартин Кръстев, който се очаква да бъде излъчен през месец март. Същия месец ще бъде публикуван и албумът в музикалните платформи.