Няма данни за пострадали българи при стрелбата на парти в Чикаго. Най-малко 15 души бяха ранени, а двама починаха при инцидента. На местопрестъплението са открити четири оръжия и засега няма задържани.

Следователите не уточняват дали е стрелял един човек, или повече. Жертвите са на възраст между 20 и 44 години.

Полицията разследва какъв вид е било партито, както и мотивите на убиеца.

Стрелбата е станала в автосервиз. Силите на реда са отцепили мястото на инцидента.
Чикаго е третият по големина град в САЩ.

Той е известен със своята висока престъпност. В града огнестрелните оръжия са широко разпространени.

Кървавата баня в Чикаго става дни, след като конгресът прие нови мерки за затягането на продажбата на оръжия.  https://blitz.bg/

2 убити при масови стрелби в имението Парк в South Side ID’d, множество други ранени

Възрастта на жертвите варира от 20 до 44 години.

Ранените са откарани в районните болници, някои в критично състояние.

Двете убити жертви са идентифицирани като Рейнеша Дотсън на 30 години и Лайънел Д. Дарлинг на 39 години, и двамата от Чикаго, според кабинета на медицинския експерт на окръг Кук.

Полицията е намерила четири оръжия на мястото на инцидента, съобщи полицейският надзирател в Чикаго Дейвид Браун пред репортери на местопроизшествието в неделя сутринта.

Детективите от зона 1 разследват.

Снимка на сцената, споделена от пожарната, показва балони и обувка, разпръснати пред мозъчния тръст South Side, на 6798 S. South Chicago Ave.

Служителите поставят най-малко 10 маркера за доказателства извън сградата, но повечето разследващи изглежда са изследвали вътрешността на бизнеса. Изглеждаше локва кръв на тротоара близо до вратата на сградата.

Говорител на полицията в Чикаго не успя да предостави веднага подробности за стрелбата.

Стрелбата беше една от най-жестоките, от гледна точка на броя на наранените хора, в последните спомени в Чикаго. През юли миналата година 15 души бяха застреляни пред погребална къща в Грешам, но нито една от жертвите не умря.

През 2013 г. при масово стрелба бяха ранени 13 души, включително 3-годишно момче, в Корнел Парк близо до 51-ва и Ууд в задната част на дворовете.

Миналия декември шестима души бяха ранени, след като избухна стрелба на нощно парти в салон на Саут Сайд в квартал Бърнсайд.

До момента тази година служителите са реагирали на 393 инцидента със стрелба в целия град до 7 март, според полицейската статистика. Това е 31% увеличение спрямо същия период на миналата година, в който са регистрирани 301 инцидента със стрелба.

Досега този уикенд най-малко петнадесет души са ранени при престрелки в Чикаго, включително тийнейджър, застрелян в събота в Уест Пулман в далечната Южна страна.

Около 16:30 ч. 17-годишното момче е било в задния двор на резиденция в блока 12200 на Южна епископска улица, когато някой в ​​тъмно оцветен седан спря и стреля по него, съобщи полицията в Чикаго.

Той е бил удрян в дясното бедро и откаран в Медицински център Крист в Оук Лаун за лечение, съобщи полицията.

Детективи от зона две разследват.

По-рано сутринта малко преди 11 часа сутринта полицията съобщи, че мъж е прострелян в крака от мъж в близост до станцията CTA Red Line в квартал Park Manor.

32-годишният мъж е бил приближен в блока на 6900 на Южна държавна улица от някой, който извадил пистолет и открил огън, съобщи полицията в Чикаго.

Жертвата е откарана в медицинския център на Университета в Чикаго в добро състояние, съобщи полицията.

Детективите разпитват личност, представляваща интерес, съобщиха от полицията.

Часове по-рано 27-годишен мъж беше тежко ранен при стрелба в Грешам на южната страна.

Мъжът е седял в автомобила си около 4:40 сутринта в гараж в блок 8100 на улица South Green, когато някой го е прострелял в корема, съобщи полицията. Той не е видял стрелеца и не е могъл да предостави допълнителни подробности за инцидента, съобщиха от полицията.

Той е откаран в Медицинския център на Университета в Чикаго, където е включен в тежко състояние, съобщи полицията.

30-годишен мъж е прострелян рано в събота в Саут Шор.
Мъжът се разхождал около 01:35 сутринта в блока 7900 на South Coles Avenue, когато чул изстрели и почувствал болка, съобщи полицията. Той е получил огнестрелна рана на крака и приятел го е откарал до Медицинския център на Университета в Чикаго, където е вписан в добро състояние, съобщи полицията. Според полицията мъжът не е видял стрелеца или откъде идват изстрелите.

33-годишен мъж беше ранен при стрелба в петък вечерта в Портадж Парк на северозападната страна.

Мъжът се разхождал около 23:05 часа. в 6000 блока на Уест Адисън Стрийт, когато чул изстрели и почувствал болка, каза полицията. Той е получил рана в главата и е стигнал до Първа болница в Общността, където е бил в добро състояние, съобщиха от полицията.

При първата съобщавана стрелба през уикенда, мъж е ранен при стрелба в Little Village в югозападната част на петък вечерта.

Мъжът, на 21 години, шофирал около 21 часа. когато някой в ​​минаващ бял седан стреля по него в блока 3600 на Западна 26-та улица, съобщиха от полицията. Той бил ударен три пъти в рамото и се откарал до планината. Болница Синай, където той е бил в добро състояние, съобщиха от полицията.

Sun-Times Media Wire допринесе за този доклад.

НДТ от https://www.dailypostusa.com/