Най-прекрасното време в годината е почти тук – до Коледа остават броени дни. По време на празничния  сезон  милиони  деца  отброяват дните през декември,  развълнувано  очакват да получат подаръците си от любимия Дядо Коледа.

Преди пристигането му на 25 декември,  децата (и възрастните) могат да следят пътуването на белобрадия старец по целия свят с помощта  на  няколко приложения,  като най-популярните  от тях са две.

Едното е на службата  NORAD – това е ежегодна развлекателна коледна програма, която съществува от 1955 година, под ръководството на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване.

Програмата стартира всяка година в навечерието на Коледа и „проследява“ как Дядо Коледа напуска Северния полюс и доставя подаръци на деца по целия свят.

Началото ѝ е поставено на 24 декември 1955 година, когато от веригата „Сиърс“ публикуват обява във вестник на Колорадо Спрингс с номера на Дядо Коледа. Телефонът обаче е отпечатан грешно и на всички обаждания отговаряли от Континенталното военновъздушно командване в Колорадо Спрингс (предшественик на дн. НОРАД). Полковник Хари Шуп, който е на смяна същата вечер, заръчва на екипа си – при всяко обаждане да уведомяват децата за „текущото местоположение“ на белобрадия старец. Така се зародила традиция, която съществува и до днес

Днес програмата разчита на помощта на доброволци от НОРАД – военни и цивилни. Всеки един от тях получава около 40 обаждания на час, като до екипа достигат над 12 000 електронни съобщения и повече от 70 000 обаждания от над 200 страни. Голяма част от контактите се осъществяват между 2:00 ч. на 24 декември и 3:00 ч. на 25 декември. От декември 2007 година посещенията на сайта се отчитат от Гугъл Анализ.

Друго много популярно приложение е на технологичния гигант Google – Santa Tracker. Освен че  може да следите пътя на Дядо Коледа в празничната нощ, с това приложение може да играете на различни коледни игри, да се наслаждавате на забавни видеоклипове или да разглеждате интерактивната карта, която разказва истории за Дядо Коледа и коледните традиции от цял свят. За целта трябва да включите локацията на телефона си, за да може приложението – колко време остава, докато Дядо Коледа стигне и вашия дом.

Дядо Коледа ще пропътува милиони километри на Бъдни вечер. За да се увери, че нито едно дете не е пропуснато, веселият Дядо Коледа ще посещава 390 000 жилища в минута – което се равнява на около 6,424 души в секунда.

Пътуването на Дядо Коледа започва в южната част на Тихия океан – първата спирка е в Република Кирибати.