ДАРЕНИЕ ЗА МАЛКАТА АЛЕКС, ВМЕСТО ЦВЕТЯ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

0
2208

 

РУО – Добрич, разпространи писмо до всички училища,в което апелира в първия учебен ден да се проведе кампания, наречена „Дарение вместо цвете”. Идеята е във всяко училище и в класните стаи да има дарителски кутии, в които да се пуснат парите, отделени за букет цветя.

Средствата са необходими за предстоящия втори етап от лечението на малката Алекс от Варна, която е родена с рядката диагноза „Фибуларнахемимелия“ (пълна липса на малък пищял и скъсен десен крак с деформирани глезен и стъпало).

Всеки класен ръководител от училището, което реши да подкрепи инициативата, ще приготви кутия за дарения. След края на първия учебен ден събраните пари ще бъдат изпратени по сметката на Алекс. Необходимата сума за завършване на лечението е 787 788 лв., като до момента са събрани 196 000 лв.

През юли миналата година момиченцето е претърпяло корекция на глезена, изправяне на тибията и удължаване на крака с 5 см. За съжаление, с времето разликата между двата крака е продължила да нараства и това отново е затруднило ходенето на детето.

След извършен преглед през април тази година, при д-р Пейли в САЩ, е насрочен нов период за лечение на момиченцето през есента на 2020 г. За това време на детето ще бъдат направени същите корекции, а кракът ще бъде удължен със 6 см.

Алекс ще продължи да води битката за пълноценен живот, като третият –  финален етап на лечението й ще започне на около 9-10 годишна възраст. Тогава ще се извърши още една операция на двата крака с удължаване от 8 см на десния и спиране растежа на левия, за да може в края на лечението да се постигне максимално изравняване на двата крака.

Родителите на детето молят всеки, който има желание и възможност да помогне за събирането на необходимата сума за подпомагането на Алекс, тъй като от Фонда за лечение на деца им е отказано няколко пъти. Даренията се събират по банкова сметка в

Централна Кооперативна банка с IBAN: BG40CECB979040G7448700,

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Александра Александрова Кръстянина– Варна

PayPal:veni_sun@abv.bg

титуляр:Венета Кръстянина(майка)

ДАРИТЕЛСКИ SMS с текст на латиница DMS ALEXANDRA на номер 17 777.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА