Силно дамско трио повежда листите на „ЛЕВИЦАТА!“ в София. Мая Манолова ще е водач на листата на коалицията в 23 МИР, Татяна Дончева застава начело на листата в 24 МИР, а доктор Цветеслава Гълъбова ще е водач в столичния 25 МИР.

Сред основните приоритети на „ЛЕВИЦАТА!“ са повишаване на доходите, справедливо и достойно възнаграждение на труда, овладяване на спекулата и високите цени на стоките от първа необходимост, стабилизиране на държавното управление, консолидиране на подкрепа за промяна на конституцията за съдебна реформа, възстановяване на чувството за справедливост у хората.

„В София водачи сме три жени, непримирими с несправедливостите и с грижа за слабите. България има нужда от автентично ляво представителство, което да постави интересите на хората на първо място. От времето, когато бях омбудсман, аз защитавам правото на хората да живеят достойно. Това е моя кауза. Днес сме в ситуация, в която много от работещите хора станаха работещи бедни. Те са изправени пред страшен за семействата им избор: да са на топло, да са па светло или да имат храна на масата. Много хора днес не могат да си позволят и нито едно от трите. Особено сериозен е въпросът с цените на хранителните продукти, макар че цените на тока и парното не отстъпват“, заяви водачът на „ЛЕВИЦАТА!“ в 23 МИР Мая Манолова.

„ЛЕВИЦАТА!“ е създадена в отговор на необходимостта от консолидиране на лявото пространство и стабилизиране на държавното управление, както и за подобряване жизнения стандарт на хората. Приоритет за „ЛЕВИЦАТА!“ са връщане на доверието в правосъдната система и връщане на чувството на справедливост у българите, изваждане на прокуратурата от съдебната власти и уреждане в Конституцията на условия за избор и освобождаване на главния прокурор от Народното събрание, каза Татяна Дончева, водач на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в столичния 24 МИР.

„Включвам се в това състезание, като се надявам то да бъде честно, и в крайна сметка да доведе до избора на хора, които ще дадат душата и сърцето си в тази работа, наречена политика. Моята лична кауза е да бъде изградена нова психиатрична болница в София, каквато всички ние заслужаваме“, каза д-р Цветеслава Гълъбова, водач на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ в 25 МИР в София. /БТА