Гръцкото правителство непоколебимо: От 1 септември отстраняват от работа неваксинираните медици

0
890

Правителството на Гърция се придържа към графика за отстраняване от работа на неваксинираните здравни работници – 1 септември. Това обяви говорителят на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис – Янис Иконому, като допълни, че изпратените в неплатен отпуск служители може и да не бъдат върнати на работа, дори да се ваксинират срещу COVID-19, предаде Агенция “Фокус”.

„Законът ще се прилага изцяло. Ще има и възстановяване на заплатата, която е била изплатена предварително в края на август, като не е сигурно, че тези, които са отстранени, ще се върнат на същите позиции, дори ако решат да се ваксинират, като се има предвид, че естеството, нуждите и организацията на националната здравна система ще се променят“, обясни Иконому на брифинг за пресата.

Той също така предупреди, че следващите няколко седмици ще бъдат „изключително важни за еволюцията на пандемията“.

„Окуражаващо е, че от средата на август се наблюдава нарастваща тенденция за нови регистрации за ваксинация, но както подчертават експертите, за да се изгради колективен имунитет, се нуждаем от поне още един милион ваксинирани хора“, подчерта говорителят. http://epicenter.bg/