ГОДИШНА РАВНОСМЕТКА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

0
294
За периода от 01.01.2022 г. до 31.12.2022 г. Община Тервел е обявила в електронната платформа за обществени поръчки общо седемдесет и две обществени поръчки, от които петдесет и три процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на ЗОП /дванадесет открити процедури, тридесет и четири процедури публично състезание, три процедури пряко договаряне и четири процедури на договаряне без предварително обявление/ и деветнадесет обществени поръчки, обявени по реда за възлагане чрез Събиране на оферти с обява.
Обявени са и четири пазарни консултации във връзка с проучвания на цени , необходими за подготовка на различни проекти, с които Община Тервел е кандидатствала пред ДФЗ.
Сумата от прогнозните стойности на всички обявени обществени поръчки за изминалата година е 10 286 159,31 лв. без ДДС.
Четири от обявените обществените поръчки са с европейско финансиране, а останалите шестдесет и осем са финансирани със средства по проекти с национално финансиране (Фонд „Социална закрила“, Проект „Красива България“, Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, постановления с целеви характер на Министерски съвет , със средства от общинския бюджет).
Тридесет и четири от обявените 72 обществени поръчки са свързани с извършване на строителство (улици, алеи, покриви на сгради, общински път и др.) , двадесет – с извършване на доставки (автомобили за домашния патронаж, кухненско оборудване, мебели за ритуален дом, булдозер, храни, горива, строителни материали и др.) и осемнадесет – с извършване на услуги (проектиране, строителен надзор, транспорт на ученици и учители и др.).