ГЛОБАЛЕН ПИКНИК “ДОБРИЧ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ 5.0”

0
771

Събитието е част от инициативата GlobalDobrich и е петото по рода си. Целта му е да събере хора, които са свързани с Добрич и региона, независимо от настоящото си местожителство. Началото бе през 2017 г. и от тогава до сега се организират реални и виртуални срещи и дискусии, свързани с възраждането на Добрич като икономически и културен център на Добруджа. Основната цел на инициативата, както и на предстоящото събитие е да се мобилизират ресурсите на всички хора, които са свързани с Добрич в миналото, настоящето и бъдещето, и които са невидимият и най-ценен капитал, с който градът и регионът разполагат.

Редица неправителствени организации, клубове и сдружения са подкрепили инициативата на Глобален Добрич, като по този начин,  искат да покажат, че добрите идеи се раждат и осъществяват, когато трудът е споделен.

До този момент благодарение на подобни срещи, организирани от Глобален Добрич, е реализиран ежеседмичният Фермерски пазар, който вече се провежда и в Балчик, както и филмовото предизвикателство, по време на което бяха създадени няколко късометражни филмчета на тема Добрич. На международния пикник организаторите са предвидили много занимания за деца, за да могат родигелите им спокойно да участват във форума.

Поканени са всички, които носят Добрич в сърцето си и имат желание градът да се развива като модерно и привлекателно място за живеене и работа и в бъдеще.

И тази година събитието се организира от сдружение с нестопанска цел „Граждани в повече“ и е подкрепено от Община град Добрич в рамките на Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност .