ГЕРГАНА ЖЕЛЕВА ПОЛУЧИ НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА ОТ МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ

0
1925

 

 

На официална церемония в сградата на МОН министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи Национална диплома на абитуриентката от Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич Гергана Желева. Националната диплома е най-висшето отличие, което се присъжда на абитуриенти с успех 6,00 от целия курс на обучение, пълни шестици на матурите и значителни постижения на национално и международно ниво в областта на науките, изкуството и спорта.

С почетното отличие бяха удостоени 12 младежи и девойки от цялата страна, а Гергана е единствената представителка на Добрич.

Министър Вълчев пожела на зрелостниците да постигнат нови успехи в учението и в живота.

„Гергана Живкова Желева е една от най-изявените ученички в нашата гимназия. Завършва с пълно отличие профил “Немски език”, владее отлично и английски език. По време на целия курс на обучение в гимназията е показвала отлични резултати и разностранни интереси, най-вече в областта на литературата, чуждите езици и хуманитарните науки. Притежава богата обща култура и знания в различни области. Била е доброволец към БМЧК, спортува тенис. Участвала е в два младежки семинара за победители от олимпиадите по немски език по тематика, свързана с ЕС и европейските ценности, организирани от Фондация „Ханс Зайдел”, България. Гергана спечели първо място в Националната олимпиада по немски език за учебната 2016/2017 година. Успехите й са предимно в областта на български език и литература и немски език, но също и по математика“, казва за нея директорът на Езикова гимназия Милена Иванова. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА