• В Ялта почина кучето Мухтар, което чакаше мъртвия си господар 12 години.

Мухтар местна знаменитост. Горкото куче редовно идваше на брега и гледаше към морето. Властите обсъждат въпроса за издигане на паметник на черноморския Хатико.

 

„Не куче, а звезда“: Пеещият Мухтар радва Ялта с таланта си

Дамбата в Ялта е най-важното място за почивка на туристите и местните жители. Набка, както я наричат ​​накратко жителите на Ялта, е трудно да си представим без улични артисти.

Основната атракция сред певците е дуетът на тромпетиста Виктор Малиновски и мелеза Мухтар.

Музикантът майсторски извежда мелодии на духов инструмент, а кучето сръчно пее заедно с него. Необичайно шоу неизбежно привлича вниманието на почиващите: възрастни и деца слушат уникалния дует с удоволствие и го подкрепят с банкноти.

Пролетта през 2021 г. се оказа продължителна, затова април се оказа дъждовен и сив.

Хората, които обичат всичко красиво, намират очарование в такова време.

– Пролетна Ялтушка е прекрасна дори в дъжда – такава публикация се появи в една от популярните кримски публикации.

Олга Тор засне на видео и фото пролетна Ялта и световноизвестния музикален дует.

Какво прави куче без каишка на обществено място? Къде търси полицията? Защо не се спазва законът? – възмути се един от ползвателите на социалната мрежа, коментирайки поста.

Други приеха такова недоволство много емоционално, като единодушно се изказаха в защита на любимата на цяла Ялта: „Това не е куче, а звезда“; „Местните познават Мухтар и неговата тъжна история от много години“; „Мухтар е талисманът на града! И няма защо да се ядосвате! Цяла Ялта ще се застъпи за любимата на всички”; „Въведете в търсачката „Ялта Хатико“ или „куче Мухтар от Ялта“ и може да промените решението си“; „Мухтар е визитната картичка на насипа. Пее с тромпетиста Виктор”; „Такова куче няма нужда от каишка, то е много умно и не прави нищо незаконно. Мнозина биха научили от нейното куче как да се държат.

Кримчаните толкова много обичат Мухтар, че дори искат да му издигнат паметник. Историята на живота на едно куче е наистина тъжна. Собственикът на кримския “Хачико” загина в морето, а кучето го чакаше дълги години на насипа, където срещна уличен музикант. Но в един момент нещо се обърка и бездомното куче беше заловено и почти евтаназирано. Публиката защити любимата си. Тромпетистът Виктор Малиновски взе Мухтар да живее с него, който трябваше да се примири с каишка и яка.

14.04.2021, 10:31 / Источник: https://crimea.kp.ru