В Художествена галерия – Добрич се откри самостоятелна изложба на Люба Захова

0
362

На 15 юни 2023 г. художничката Люба Захова събра свои близки, приятели и колеги на първата си самостоятелна изложба – живопис в Художествената галерия в гр. Добрич.
Недко Недков, директор на културния дом поднесе своите приветствия и каза, че тази година честват 60 години от основаването на сградата. От 30-те експонирани живописни платна – пейзажи, натюрморти и композиции с маслени бои и акварел, Люба Захова дари на галерията картината „Бялата лястовица“, така бленуваната птичка, като сподели, че е „много силно и лично изживяна“.
Д-р Борис Дренков представи творчеството на художничката пред гостите, като акцентира на това, че: „Люба се интересува от състоянието на духа. Формата е по-слаба от емоцията, цветовете са иманентен фокус, а жаждата за живот – основен стремеж на човека. Изложените творби са преди всичко празник на живота.“
Цветя за шабленската художничка имаше от Председателя на Общински съвет-Шабла, д-р Йорданка Стоева, заместник кмета Петър Атанасов, учители и ученици от СУ „Асен Златаров“, гр. Шабла, служители и колеги от културни институции, приятели и почитатели на творчеството й.
За дообогатяване на празничната атмосфера с музикален фон, се погрижиха Александър и Зорница Дренкови (внук и дъщеря на художничката) и Десислава Донева – приятел семейството.
Експозицията ще може да бъде разгледана до 30 юни.