В ОБЩИНА КАВАРНА СЕ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ ЗА ЗИМНАТА ПОДГОТОВКА

0
180

Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия проведе заседание, във връзка с подготовката на общината  за предстоящия зимен сезон 2023-2024 г. Целта беше да се предостави информация за създадената до момента организация, да се дискутират взетите превантивни мерки за свеждане до минимум на негативните последствия за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка, да се набележат нерешени още проблеми и срокове за отстраняването им.

По време на заседанието членовете на щаба докладваха за предприемането на мерки относно изпълняване на задълженията им през зимния сезон, както и за създадената организация и разчети при усложнена зимна обстановка. Акцентира се върху медицинското осигуряване на тежко болни, пациенти на хемодиализа, както и родилките с вероятен термин от ноември до март. Особено внимание се обърна на въпросите за осигуряването на училища, детски градини, болница с отопление, недопускане на бедстващи по пътните участъци или такива по населените места, навременното медицинско обслужване и превоз.

Териториалните структури на изпълнителната власт и дружествата изразиха увереност, че са взети всички необходими мерки според техните правомощиия и ресурси, и че имат подготовка за реагиране при влошаване на метеорологичната обстановка,