В Община Добрич са постъпили 9 заявления за участие в конкурса за изработване на предложение за Входен монумент на града

0
570

В Община Добрич са постъпили 9 заявления за участие в конкурса за изработване на предложение за Входен монумент (знак) на града на пътя за Варна. Това съобщи инж. Пенчо Керванов, зам.-кмет „Устройство на територията“ в Община Добрич, информира кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

20 февруари е крайният срок за внасяне на проектно предложение в Община Добрич в рамките на конкурса, след което в срок от 14 работни дни комисия ще се събере и оцени представените проектни предложения. Предвиден е награден фонд – І награда 1500 лева, ІІ място 1000 лева и ІІІ място 500 лева.

На сайта на Общината ще бъдат обявени всички проектни предложения. По този начин всички участници ще имат отлична мотивация да дадат най-доброто от себе си, посочват от администрацията. Гражданите ще имат възможност да оценят както проектите, така и избора им.

В изготвянето на проектните предложения имат право да участват всички български граждани (художници, скулптури, дизайнери, архитекти и всички други граждани с художествени наклонности и творческо въображение), които ще изработят проект за определяне на уникален обемно пространствен и художествено творчески образ на входния знак на град Добрич.