В КВ. „РИЛЦИ“ В ДОБРИЧ ЩЕ БЪДАТ ИЗГРАДЕНИ 2 774 МЕТРА БИТОВА КАНАЛИЗАЦИЯ, ИЗБРАН Е ИЗПЪЛНИТЕЛ НА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИТЕ ДЕЙНОСТИ

0
917

 

В кв. „Рилци“ ще бъдат изградени 2 774 метра битова канализация. Това съобщи зам.-кметът с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове“ Росица Йорданова, предаде кореспондент на Агенция „Фокус” Жулиета Николова.

Още през месец април тази година Община град Добрич получи финансова помощ от Предприятието за управление на дейности за околната среда към Министерство на околната среда и водите. Общината обяви процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Той вече е избран и тече 14-дневният срок за обжалване.

След началото на строително-монтажните работи те трябва да бъдат завършени в 6-месечен срок. Предвидено е също изграждане на помпена станция за битовите води и тласкател, който ще изпраща отпадните води в тази станция. Ще бъдат изградени и 108 сградни отклонения до самите граници на имотите. В проекта е включено и изграждане на ревизионни шахти.

Улиците в квартала, които ще бъдат обхванати в рамките на първия етап от проекта, са: „Александър Стамболийски” от „Петрохан“ до „Хемус“, „Хемус“ от „Александър Стамболийски“ до „Александър Батенберг“, част от „Сирма Войвода“, „Момин проход“ от „Александър Батенберг“ до „Владая“, „Владая“ от „Момин проход“ до „Петър Берон“, „Петър Берон“ от „Александър Батенберг“ до „Владая“, „Петър Берон“ от „Владая“ до „Чавдар войвода“ и „Чавдар войвода“.