В Каварна отдадоха почит към труда на просветители и книжовници

0
176

 Денят на народните будители в Каварна бе отбелязан с поднасяне на венци и цветя. За да почетат денят на хората, които будят народният ум и духът национален признателни каварненци, сред които учители, ученици, представители на културни, образователни институции, пенсионерски клубове и общинска администрация се събраха пред паметника в градския парк, издигнат в памет на Ангел Захариев- човекът, оставил диря в образователното и културното дело в Каварна, известен като основател на градския парк през 1906-а година.

Пред паметника директорът на Исторически музей-Каварна Пенко Георгиев изложи интересни исторически факти свързани с живота и делото на бележити каварненци, сред които големият български художник-график Христо Градечлиев, заслужилият учител Драган Гочев и първият председател на НЧ „Съгласие” Ангел Захариев.

Представители на пенсионерски клуб „Радка Чаушева“, представиха тематична експозиция с портрети на велики възрожденци, поети, писатели, борци за народна свобода, просветители и будители.

Венци и цветя бяха поднесени от името на общинска администрация, детски градини и училища в общината, пенсионерските клубове, Исторически музей и граждани.