Подаръци от Община град Добрич получиха Родилно отделение и Отделението по неонатология. Областният управител поздрави лекарите и специалистите от отделенията по акушерство и гинекология и неонатология

Областният управител Красимир Кирилов и заместник-областният управител Красимир Николов бяха сред гостите на отделенията по акушерство и гинекология и неонатология в МБАЛ Добрич по повод честването на празника на родилната помощ. По традиция лекарите и специалистите отбелязват своя професионален празник по стар стил на 21 януари. И както традицията повелява, акушерка посрещна всички и закичи с китка всеки гост – Красимир Кирилов, Красимир Николов, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, приятели на отделенията, общински съветници. Специален поздрав към хората, които първи поемат живота в своите ръце поднесоха малчугани от ЦДГ 32 „Зорница“ в Добрич. Д-р Ивайло Петев – началник на отделението по акушерство и гинекология благодари на всички свои колеги за всеотдайната работа и не без гордост сподели, че 2019 г. е нулева година по отношение на майчината смъртност, както и че по всички показатели, в т.ч. и за недоносени деца, МБАЛ Добрич е под средното за страната. „През 2019 г. имаме само 2 % спад на ражданията, спрямо 2018 г. Благодаря, колеги. Това е резултат от нашия труд и съм убеден, че догодина за първи път от години ще кажем, че имаме ръст на раждаемостта“ – каза още д-р Петев.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който бе гост на тържеството, подари от името на Община Добрич на АГ отделението спално бельо, а на Неонатологично отделение климатик за помещението, където са кувьозите.
„Уважаеми лекари, акушерки и медицински сестри, 21 януари е празник, който символизира новото начало и радостта. Благодарим Ви за всеотдайността и грижите, за посветените делници и празници в името на живота. Нека на този ден почувствате благодарност и признание. Бъдете здрави, удовлетворени от професията и нека детските сърчица, които орисвате, Ви вдъхновяват и занапред“, бе поздравът на Община Добрич към лекари, акушерки и медицински сестри.
Представители на кампанията „Събери капачки, дари живот“ дариха пациентски монитор, закупен благодарение на инициативата.

А гостенки на екипа на Неонатологично отделение преди официалното тържество – по традиция, бяха дамите от клуб „Майчина грижа“ и ротарианките от Иннер уил. Всяка година те посещават своите приятелки от отделението, поздравяват ги за празника с подаръци от сърце и се радват на мъничетата – новите жители на Добрич!
А най-хубавият подарък за Бабинден са 5-те прекрасни мъничета, родени още до обяд на вчерашния празник в Добричката болница. НДТ