Добрич, 26 април /Юлияна Христова, БТА/
В Балчик за крайбрежната алея се въвежда пропускателен режим на моторните превозни средства. Ограничителната мярка ще действа от 15 май до 30 септември през КПП “Бялата къща” и КПП “Алея “Двореца””, според издадената заповед от кмета Николай Ангелов.
В този период ще бъде разрешено само движението на автомобили, които обслужват търговските обекти, в определени участъци за времето между 08:00-11:00 часа. В този часови диапазон ще могат да се движат и автомобили, обслужващи яхтеното пристанище. Забраната важи за всички останали моторни превозни средства, включително и на собственици или наематели на търговските обекти. Между 06:00-10:00 часа общинското комунално предприятие ще може да извършва дейности със своите моторни превозни средства по алеята.
До въвеждането на ограничителния режим по дамбата трябва да бъдат възстановени елементи от хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация и да бъде направена профилактика на бариерите на двете КПП-та, разпорежда още кметът.
Пропускателен режим се въвежда и за западната част на крайбрежната алея – през КПП “Тих кът”, но от 15 юни до края на септември. Там ще бъдат монтирани забранителни знаци за влизане на превозни средства в двете посоки. В източната част на ремонтирания участък на алеята престоят и паркирането се забраняват.