В Англия се опасяват, че Илия Груев може да отсъства месеци заради травмата

0
14


Опасения, че българският национал Илия Груев ще липсва от състава на “Лийдс” няколко месеца, изразиха медии в Англия, сред които и Би Би Си.

Днес 24-годишният халф ще бъде опериран в Лондон, а артроскопията трябва да покаже в каква степен е увреден менискусът на дясното му коляно. Това ще даде яснота и какъв възстановителен период е нужен на нашето момче. Груев пострада след сблъсък с противник при гостуването на “Норич” във вторник от 8-ия кръг на Чемпиъншип (II ниво на футбола в Англия), завършило 1:1. Наложи се да бъде заменен принудително.

Илия бе сполетян от проблема, след като стартира силно сезона и бе титуляр във всички мачове от дивизията на йоркширци до момента

През този сезон германският мениджър на “Лийдс” Даниел Фарке реши българинът да е един от двамата опорни халфове с по-офанзивни функции. Това доведе до редица ключови пасове (за такива се определят тези, които водят до удар във вратата – б.а.), както и до негови шутове към вратите на противниците. Успоредно с това Груев с привичното си старание и енергия се стремеше да изпълнява и типичните за дефанзивен полузащитник функции. Това доведе до някои много високи оценки за представянето му.

Контузията на национал и на неговия партньор при 6-иците Итън Ампаду накара английските медии да прогнозират спешен трансфер на свободен агент в “Лийдс”.





Източник 24часа